Mörrums Folkets Park och Hus

Opera

Genom Folkets Hus och Parker har du möjlighet att se opera från Metropolitan Opera i New York och Kungliga Operan i Stockholm. Live till din biostol från de stora scenerna i operahusen. Perfekt ljud och fantastisk bild förflyttar dig till den magiska stämningen i salongen. Du hör viskningar, applåder och skratt från publiken i New York och Stockholm. Du ser operastjärnornas ansiktsutryck, dirigentens taktpinne och orkesterns ansträngningar. Välkommen till en upplevelse du sent kommer glömma!

Här kan du köpa biljetter till Opera: Coop Forum, Karlshamn
Karlskrona Turistbyrå
Sölvesborg Turistbyrå


Eller här på denna sida.

Pris 320 kr då ingår snittar och dryck m.m. innan föreställning samt kaffe med tillbehör i pausen. Är det två pauser är det frukt i den andra pausen.
Obs ! Ej kortbetalning på Folkets Hus

Swish går bra som betalning.

Operorna är med svensk text.

14 oktober 19:00: Trollflöjten

Trollflöjten

Folkets Hus och Parker livesänder den ystra Trollflöjten från Metropolitan i New York.

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi. Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning. Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.I rollerna:Golda Schultz, Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba, Christian Van Horn, René Pape

Dirigent: James Levine
Regi: Julie Taymor
Text: Svensk text
Speltid: 3 tim 29 min

Beställ Biljett27 januari kl 19:00: Tosca

ToscaFolkets Hus och Parker livesänder Tosca från Metropolitan i New York.

Puccinis Tosca har sedan premiären 1900 behållit sin plats som en av de mest spelade operorna. Med musik som är lika dramatiskt brutal som skimrande vacker skildras sångerskan Tosca och hennes älskare Cavaradossis tragiska öden. Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras ofrånkomliga resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Operan rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död och flera av operans arior och duetter hör till repertoarens mest älskade.

I rollerna: Kristine Opolais, Vittorio Grigolo, Bryn Terfel, Patrick Carfizzi

Dirigent: Gianandrea Noseda
Dirigent: Andris Nelsons
Regi: Sir David McVicar

Text: Svensk text
Speltid:3 tim 18 min

Beställ Biljett

10 februari kl 18:00 Kärleksdrycken

KärleksdryckenFolkets Hus och Parker livesänder Kärleksdrycken från Metropolitan i New York.

Kärleksdrycken är Donizettis komedipärla, där den enkle bonden Nemorino blir kär i den temperamentsfulla Adina. Till sin hjälp tar han den mystiske trolldrycksförsäljaren Doktor Dulcamara, som förser Nemorino med en magisk kärleksdryck. I kulisserna lurar Adinas arrogante fästman Belcore.

I rollerna: Pretty Yende, Matthew Polenzani, Davide Luciano, Ildebrando D’Arcangelo

Regi:Bartlett Sher

Dirigent: Domingo Hindoyan
Text: Svensk text

Speltid: 2 tim 59 min

Beställ Biljett

24 februari 18:30: La Bohème

La Bohème

Folkets Hus och Parker livesänder La Bohème från Metropolitan i New York

Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem. I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

I rollerna: Sonya Yoncheva, Susanna Phillips, Michael Fabiano, Lucas Meachem
Dirigent: Marco Armiliato
Regi: Franco Zeffirelli

Text: Svensk text
Speltid: 3 tim 16 min

Beställ biljett


31 Mars kl 19:00: Così Fan Tutte

Così Fan Tutte

Folkets Hus och Parker livesänder Così Fan Tutte från Metropolitan i New York

Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet. Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli O’Hara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso. Così fan tutte är en samproduktion med English National Opera..I rollerna: Amanda Majeski, Serena Malfi, Kelli O’Hara, Ben Bliss
Dirigent: David Robertson
Regi: Phelim McDermott

Text: Svensk text
Speltid: 3 tim 56 min

Beställ biljett

28 april 18:30: Askungen

Askungen

Folkets Hus och Parker livesänder en riktig familjeföreställning i form av Askungen från Metropolitan i New York

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met. Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen. Bertrand de Billy dirigerar och Laurent Pelly regisserar. Pelly har tidigare iscensatt Donizettis Regementets dotter och Massenets Manon på Met. Joyce DiDonato har tidigare hyllats för rollen som Askungen på Grand Teatre del Liceu, Santa Fe Opera och Royal Opera House. Askungen sätts upp i samarbete med Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Théâtre Royal de la Monnaie, Bryssel, och Opéra de Lille. Denna uppsättning uruppfördes på Santa Fe Opera.

I rollerna: Joyce DiDonato, Alice Coote, Stephanie Blythe, Kathleen Kim, Laurent Naouri
Dirigent: Bertrand de Billy
Regi: Laurent Pelly

Text: Svensk text
Speltid: 3 tim 12 min

Beställ biljett