Mörrums Folkets Park och Hus

Svängsta-Mörrum Filmstudio

Medlemskap i filmstudion berättigar till fri entré på alla filmerna.
Medlemskort kostar 180 kr och löses på biografen, samtliga filmer startar 18:00.

Upplysningar lämnas av: Eliabeth Fridén 0454-547 06, Mats Mandelholm 0709-603 900 samt Patrik Engström 0454-264 775

Åldersgräns:11 år

Längd:1 timme 50 minuter

Originalspråk:Nordsamiska, Svenska

1/10 SAMEBLOD

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Skådespelare:Hanna Alström, Anders Berg, Katarina Blind, Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj Doris Rimpi, Olle Sarri

Regissör: Amanda Kernell

Trailer

Åldersgräns:11 år

Längd:2 timmar 17 minuter

Originalspråk:Engelska

l

15/10 MANCHESTER BY THE SEA

När hans äldre bror Joe går bort får Lee Chandler veta att hans bror utsett honom till ende förmyndare för sin son. Lee tar tjänstledigt och återvänder motvilligt till hemstaden Manchester-by-the-Sea för att ta hand om Patrick, en livlig 16-åring. Väl hemma påminns han om det förflutna som tvingade honom att bryta upp med sin fru och det samhälle där han fötts och vuxit upp. Stärkta av det gemensamma minnet av mannen som höll deras familj samman, tvingas Lee och Patrick kämpa för att anpassa sig en värld utan honom.

Skådespelare: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler 

Regissör:Kenneth Lonergan 

Trailer

Åldersgräns:15 år

Längd:1 timme 37 minuter

Originalspråk:Engelska

29/10 JAG DANIEL BLAKE

Den 59-årige snickaren Daniel (Dave Jones) blir arbetslös på grund av sjukdom. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Tillsammans med Kattie (Hayley Squires), en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker han vinna mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem bägge styrka att orka kämpa mot ett system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Skådespelare: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy

Regissör:Ken Loach 

Trailer

Åldersgräns:7 år

Längd:1 timme 42 minuter

Originalspråk:Franska

12/11 LÄKAREN PÅ LANDET

I över trettio år har Dr. Jean-Pierre Werner praktiserat som läkare på den franska landsbygden. Han är omtyckt av alla och vet allt om deras krämpor, och en hel del annat också för den delen. De är nästan som en enda stor familj. Så drabbas läkaren själv av en sjukdom och det verkar vara riktigt allvarligt. En kollega sänder en läkare för att avlasta Jean-Pierre i hans arbete och högst motvillligt går han med på den oönskade hjälpen. Att hon är kvinna och att hon ser bra ut är väl okej, men hon är från storstan! Vad vet väl hon om hur det går till på landet?

Skådespelare: François Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent

Regissör: Thomas Lilti

Trailer

Åldersgräns:15 år

Längd:2 timmar 5 minuter

Originalspråk:Persiska

26/11 THE SALESMAN

Vinnare av en Oscar för Bästa icke engelskspråkiga film! Emad och Rana tvingas lämna sin bostad då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knyten till lägenhetens förra ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv. Belönad med en Guldpalm för Bästa manus och Bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes 2016! Från Oscarsbelönade regissören av Nader och Simin - En separation.

Skådespelare:Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati

Regissör:Asghar Farhadi

Trailer

A UNITED KINGDOM

Åldersgräns:11 år

Längd:1 timme 51 minuter

Originalspråk:Engelska

10/12 A UNITED KINGDOM

1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Botswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheid och den brittiska regeringen för att införa demokrati i Botswana. Från prisvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium.

Skådespelare:David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport, Jessica Oyelowo, Laura Carmichael 

Regissör:Amma Asante

Trailer

Åldersgränser

Följande åldersgränser finns på de svenska biograferna i dag:

  • Barntillåten - Filmer som är barntillåtna får ses av alla.
  • Från 7 år - Filmer som är från 7 år får även ses av barn under 7 år om en vuxen följer med.
  • Från 11 år - Filmer som är från 11 år får även ses av barn mellan 7-11 år om en vuxen följer med. Barn under 7 år får inte se filmen.
  • Från 15 år - Filmer som är från 15 år får inte ses av någon under 15 år. Inte ens om en vuxen följer med.

 

Vi har rätt att begära legitimation i tveksamma fall! Pass går bra som legitimation. 
Vuxen är person som fyllt 18 år. 

Det är Statens Biografbyrå som sätter dessa åldersgräser och alla biografer är skyldiga enligt lag att följa dem.