Mörrums Folkets Park och Hus

Svängsta-Mörrum Filmstudio

Medlemskap i filmstudion berättigar till fri entré på alla filmerna.
Medlemskort kostar 180 kr och löses på biografen, samtliga filmer startar 18:00.

Upplysningar lämnas av: Eliabeth Fridén 0454-547 06, Mats Mandelholm 0709-603 900 samt Patrik Engström 0454-264 775

Tårtgeneralen

Regi:Hammar/Wikingsson

Land/år:Sverige/2018.

Längd/åldersgräns:101 min./Barntillåten

30 september: Tårtgeneralen

Bygden lamslås av att IKEA flyttar och ett helt land skrattar åt att Köping utnämns till ”Sveriges tråkigaste stad”. Då bestämmer sig vildhjärnan Hasse P för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie dråpliga händelser, som visar vad som kan sjuda under ytan i en svensk småstad. Mikael Persbrandt gör Hasse till en älskvärd figur och bjuder på ett oväntat dansnummer!

Three billboards outside Ebbing Missouri

Regi:McDonagh

Land/år:USA/Storbritannien/2018

Längd/åldersgräns:95 min/11 år

14 oktober: Three billboards outside Ebbing, Missouri

Frances McDormand vann en Oscar för sin roll som Mildred Hayes, en hårdnackad mamma som tycker att polisen inte gör en seriös utredning av mordet på hennes dotter. Hon hyr tre stora annonstavlor vid vägen och slår upp budskap som ställer den lokala polischefen mot väggen. Det lilla samhället Ebbing reagerar förstås på hennes metoder. Denna kritikerrosade film bjuder på mycket svärta, men minst lika mycket humor och jävlar anamma.

Ted

Regi:Holm)

Land/år:Sverige/2018

Längd/åldersgräns:120 min/7 år

28 oktober: Ted

I början av 70-talet greps Sverige av Ted Gärdestad-feber. Hela landet fascinerades av hans glädje, energi och fantastiska låtar. Hannes Holms film dramatiserar både Teds livsöde och sjuttiotalets Sverige, med den orubbliga relationen mellan Ted och brodern Kenneth som skildringens kanske viktigaste ingrediens. Adam Pålssons gestaltning av Sveriges första riktiga tonårsidol är så lyckad att man nästan tror att filmen är en dokumentär.

Darkest hour

Regi:Wright

Land/år:Storbritannien/2017

Längd/åldersgräns:125 min/15 år

11 november: Darkest hour

Det är i början av Andra världskriget. Winston Churchill har nyss tillträtt som premiärminister och står inför ett avgörande val: mäkla fred med Nazityskland eller stå upp för sina ideal och tron på nationens suveränitet? Vi vet hur det gick, men regissören Joe Wright (”Stolthet & fördom”, ”Anna Karenina”) lyckas få denna historielektion att kännas som rena thrillern. Gary Oldman briljerar i huvudrollen och omges av skådespelare som skapar en sällsynt intensitet.

Vad skall folk säga

Regi:Haq

Land/år:Norge/2018

Längd/åldersgräns:106 min/7 år

25 november: Vad ska folk säga

Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt modernt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit. Berättelsen, baserad på regissören Iram Haqs egna erfarenheter, är omtumlande. Men också lättillgänglig för att vara en historia om skam och hederskultur.

C´est la vie!

Regi:Nakache/Toledano

Land/år:Frankrike, Kanada, Belgien/2018

Längd/åldersgräns:117 min/11 år

9 december: C´est la vie!

Pierre och Helena firar sitt bröllop på ett extravagant slott utanför Paris. Från första morgonstund till nästa dags soluppgång får vi följa deras fest, men genom ögonen hos de människor i kulisserna som får denna magiska tillställning att bli verklighet: cateringkillen Max, fotografen Guy och underhållaren James. Många öden vävs samman i en både varm och satirisk berättelse om drömmar, kärlek och ett liv som kanske inte blev som man tänkt sig.

Följande åldersgränser finns på de svenska biograferna i dag:

  • Barntillåten - Filmer som är barntillåtna får ses av alla.
  • Från 7 år - Filmer som är från 7 år får även ses av barn under 7 år om en vuxen följer med.
  • Från 11 år - Filmer som är från 11 år får även ses av barn mellan 7-11 år om en vuxen följer med. Barn under 7 år får inte se filmen.
  • Från 15 år - Filmer som är från 15 år får inte ses av någon under 15 år. Inte ens om en vuxen följer med.

 

Vi har rätt att begära legitimation i tveksamma fall! Pass går bra som legitimation. 
Vuxen är person som fyllt 18 år. 

Det är Statens Biografbyrå som sätter dessa åldersgräser och alla biografer är skyldiga enligt lag att följa dem.